Ja, swart mense moor, roof en verkrag!

’n Golf van kritiek het losgebreek na aanleiding van Steve Hofmeyr se opspraakwekkende Facebook-boodskap wat op 3 Desember op die Internet verskyn het.

Hofmeyr het in sy stelling verwys na die vraag wat op meeste Afrikaners se lippe is: “Ek weet nie hoe die wereld (sic) dink ons moet transformeer, integreer en ons vooroordele moet laat vaar en oulike verdraagsame Christene moet bly terwyl SWARTES ‘N WIT 3-JARIGE KIND IN DIE KOP KAN SKIET NIE. Jammer as ek die kleur beklemtoon, maar ek sukkel om daardie aaklige wittes op te spoor wat saans oor swartes se mure klim en dit aan hulle kinders doen. Ek gaan al weer uiters bitter hierdie naweek in.”

Hofmeyr het die uitlating gemaak as gevolg van die moord op die Potgieter-gesin wat Woensdag 1 Desember deur swartes oorval was op die plaas Tweefontein buite Lindley, Oos-Vrystaat. Na verneem word, het die aanvallers, nadat hulle haar ma, Wilna (36) doodgeskiet het, vir die tweejarige Willemientjie na ’n buitekamer geneem en haar daar in die agterkop geskiet.

Haar pa, Attie (40), is buite oorval en vermoedelik met ’n panga agter die kop doodgekap en ook met ’n tuinvurk gesteek.

’n Groot skare mense het gister buite die landdroshof in Lindley saamgedrom nadat hulle “om veiligheidsredes” nie toegelaat is om die klein hof-terrein binne te gaan nie.

“ ’n Mens het nie woorde om die woede en frustrasie van wat hier gebeur het, te beskryf nie. Ek het self ’n tweejarige kleinkind,” het dr. Pieter Mulder, adjunkminister van landbou, bosbou en visserye en VF+-leier, buite die hof gesê.

“Hoekom? ’n Mens soek na ’n rede. Daar was tot dusvêr nog geen veroordeling van die ANC nie. Wat as dit wit op swart was? Die moord is beslis ras gemotiveerd. Die liedjies wat die ANC sing skep ’n klimaat vir rassemisdaad. Besef hulle nie woorde het betekenis nie?” het dr. Mulder bygevoeg.

Vyf van die vermeende moordenaars het gister in die hof verskyn: mnre. Tshololo Tello Mischach Letala (18), Tapa Mopontola Mofokeng (23), Paulus Samson Vusimuzi Khumalo (22), Telleko Sex Seekoei (19) en Stemmer Boy Mofokeng (22).

Khumalo en die twee Mofo­kengs was plaaswerkers op Tweefontein. Hulle sal weer op 13 Desember in die hof verskyn. Die sesde verdagte, ’n 17-jarige wat na bewering vir die teregstelling-skoot op Willemientjie verantwoordelik was, gaan as minderjarige in ’n latere stadium verskyn.

Die vyf het op drie aanklagte van moord, een van gewapende roof met verswarende omstandighede en twee van die besit van ’n ongelisensieerde vuurwapen en ammunisie verskyn. Al vyf het gesê hulle gaan om borgtog aansoek doen.

Hierdie is een van duisende ras gemotiveerde moorde waar Afrikaners se lewens op die barbaarsste wyses moontlik geneem word. Misdaad raak wit en swart, maar hierdie is nie misdaad nie – dis volksmoord en volksmoord raak net die Afrikaner.

Indien daar soveel ras gemotiveerde teregstellings op swartes toegepas was as op Afrikaners dan sou daar volskaalse oorlog in Suid-Afrika losgebreek het en sou die Afrikanervolk waarskynlik beskuldig word van rasse tirannie.

’n Bewys hiervan is te vinde in die stellings van die swart politieke ontleder Justice Malala wat op 7 Desember op die E-News nuuskanaal uitgevaar het teen Hofmeyr se stellings en dit as rassisme gebrandmerk het.

Malala meen dat Hofmeyr ’n versteekte agenda het en dat hy sedert die moord op Eugene Terre’blanche al hoe meer uitgesproke geword het in wat voorkom asof hy wit mense probeer opsweep.

“Dis absurd vir Hofmeyr om te sê dat alle swart mense barbare is wat net wil moor en roof. Orals in die wêreld sou sulke uitlatings as onaanvaarbaar beskou word en sou die publiek die musikant boikot. In Suid-Afrika word sulke rassistiese uitlatings egter getolereer. Hofmeyr se uitlatings is die oorsaak van die diepgewortelde rassisme wat uit apartheid spruit en wys net weereens hoe vêr ons as nasie nog moet gaan om te integreer,” het Malala gesê.

Malala insinueer hierdeur dat die Afrikaner die rassis is en dat swart mense steeds die slagoffers van apartheid is. Wat die verstand te bowe gaan is dat Hofmeyr nie eenkeer genoem het dat “alle swart mense barbare is wat net wil moor en roof” nie, tog voel Malala genoodsaak om Hofmeyr se stelling te verdraai. Hierdie is tipiese ANC-retoriek wat gemik is om swartes uit te beeld as slagoffers en dat hul dade geregverdig kan word.

Ja, swart mense moor, roof en verkrag! Dit is algemene kennis dat swart mense per capita meer moor, roof en verkrag as blankes. Verder, swart mense vermoor, beroof en verkrag onskuldige Afrikaners terwyl daar van die Afrikanervolk verwag word om saam met swartes ’n reënboognasie te vorm. Basta met integrasie en swart-meerderheid beheer.

Geen volk op aarde kan in die lang termyn onder sulke omstandighede oorleef nie. Die reënboognasie se doppie is geklink en die Afrikaner soek sy eie land waarin hy veilig en voorspoedig kan lewe. Afrikaner republikanisme is die antwoord. Vryheid is die besielende kreet wat by die dag sterker in Afrikaners se harte ruis.

Orania voorwaarts!

10 gedagtes oor “Ja, swart mense moor, roof en verkrag!

 1. Emperor

  Dit is tyd dat hierdie verwaarloosed volk opgeswiep word en uit hul blatante ontkenning van die feite geruk word. Ons mense word stroop om die bek gesmeer deur ons eie instansies wat als wat swart is goed praat en als wat wit is as onregmatig beskou. Kyk maar na die Huisgenoot, elke liwe week word daar in die Huisgenoot vir ons daarop gewys hoe sleg die wit mens is maar tog maak hulle staat op die verkope van die tydskrif aan wit mense. Dieselfde is aan die gang met meenigte Afrikaanse koerante en tydskrifte. Naspers het sy siel verkoop om aan die gang te kon bly in die nuwe SA. Wat sal hulle doen indien hierdie land weer onder wit beheer kom? Die bestuur behoort dan van kant gemaak te word vir hoog verraad teen die afrikaner volk. Ons het tydskrifte en koerante nodig wat vir ons volk is en nie teen ons nie. Ons moet die werklikke gebeure sien en nie dit wat ‘n kleur versteurde redakteur wil hê ons moet sien nie! Die warheid moet bo uitkom en gou! Eendracht maakt Macht! Soli Deo Gloria!

 2. niggie

  tim????? is this a joke?????

  1) bly jy ooit in SA?

  2) die hoofletters is quite a touch! well done.

  my advies aan die mansmens: begin bietjie die nuus lees en sit jou caps lock af!

  note aan roz: wonder deesdae of die issue nie meer gaan rondom die “culture” as die “colour” nie. so siek en sat vir “black and white”.

  1. Roz

   nee hy doenie glo ek.
   Miskien is ‘kultuur’ die nuwe ‘kleur’ issue vir 2010. Net soos wat blou die nuwe pienk is 🙂
   Aan die einde van die dag bly dit dieselfde ding, dit kry net n nuwe skuilnaam..

 3. Heidi Keyser

  Tim YOU REALLY NEED SOME PROFESSIONAL HELP. IT IS SO OBVIOUS THAT SOME TERRIBLE THINGS MUST HAVE HAPPENED TO you – you ARE TOTALY BLINDED BY SOMETHING. JUST SHAKE your HEAD A FEW TIMES AND WAKE UP.

 4. martinus

  If I may add my two cents to this argument. Tim, you blacks (yes I am purposely using a generalisation) use three examples to justify your savagery – the baboon incident where a white farmer in the eastern Cape shot a Zimbabwean accidentally because he was hiding amongst the cattle (trying to steal again); the Nel issue and Waterkloof. If these tried and tested issues don’t work for you, its back to flogging that ol’ Apartheid horse.

  I’m not sure if you have mental issues (other than the average negro IQ of 70), but do you realise the ridiculousness of your allegations against these farmers? Only in the porch-monkey mind would you be able to make sense of the sh!t you write. Killing each other because of political affiliations? I’m afraid that is only something you proto-humans do. Farming communities are closer than families, a fact most whites know very well. The chances that they would orchestrate murders against each other and then blame the bantuboons is more conspiracy madness than even the most diehard UFO believer would fall for. Lets not forget that one in three black “men” in South Africa admits to rape – so calling Hofmeyer out on consensual sex is laughable as you boons molest anything with a hole – babies, goats, assorted other cattle, your family members…. The list is endless. Why humanity has to suffer with the plague that you and your kind are boggles the mind. If only xdrTB and Aids worked faster!

 5. Jurie Wessels

  Wat help dit julle om met n barbaar te redineer, eerstens was dit die europeer wat hulle taal in skrif omskep en n geskrewe woord gemaak het, NIE die LETERLOSE SWARTES nie, dus sal hulle nie verstaan nie!!! Verder ken hulle nie eens hulle eie geskiedenis nie want hulle kon NIKS op skrif stel nie!!! Verder is hulle verstand gekrul soos hulle verskroeide hare dus kan hulle geen sin uit debat maak nie, al wat hulle eintlik ken is terme wat die dood behels, “ek sal jou doodmaak” “ek sal jou met n mes steek” “ek sal jou skiet” dit is wat hulle is, hulle gesproke taal niks anders. Die engelse se en ek haal aan, “WAT IS BORN IN THE BLOOD KOMS OUT IN THE FLESH” daarom is die swartes wat hulle is, oordeel vir jouself

  groete

 6. Laughter

  “Killing each other because of political affiliations? I’m afraid that is only something you proto-humans do.”

  AHAHAHA! You racists are so delusional. Have you ever heard of a little thing called…WAR? Yeah, in wars such as World War I and World War II etc., (mostly) white people brutally and savagely murdered each other (and others) over nothing more than political affiliations. So this is a classic case of the pot calling the kettle black. How you can live in Africa and delude yourself so thoroughly is beyond me, but I’d like to remind you that one common occurrence in war is INVASION and OCCUPATION. Until the invaders no longer occupy many people will consider their homeland to be in a state of war.

 7. Louise

  How can we be a rainbow nation if the colour’s brown or black are not part of the rainbow’s colours??I don’t think a rainbow with black and white will look nice at all.

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s